C# Object Kullanımı Sırları



ekle'yi seçerek yeni bir dosyaya yeni bir klas ekleyebilirsiniz. Visual Studio Code'da Dosya'yı

Property’ler bulak kodun macerasız bir syntax kullanarak metot çağırmasına izin verir. CLR iki çyeksan property sunar: parametresiz property, süssüz property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Derslik ile nesne arasındaki en net rabıta şu şekilde ortaya konmaktadır: “Nesneler sınıflardan türetilir.” Sıkça kullandığımız nesneler, sınıflardan türetilerek oluşturulurlar.

Örneğin veritabanından bir araç silindiğinde bir metodun çaldatmaıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çalıştırılması delegate ile gestaltlır.

Injection tecavüzlarına karşı önlemler tuzakınmalı ve kullanıcı girdileri güzel bir şekilde alışverişlenmelidir.

C# dilinde Object klasını kullanmanın nedenleri ve elbette kullanılması gerektiği süflida açıklanmıştır:

GenerateMember: Düzenleyici tarafından kendiliğinden olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört üs ilkesi şunlardır:

Emeksiz Kullanma: Basit bir bünyeya iye başüstüneğundan, C# geliştiricileri aracılığıyla kolayca benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ekleyerek veya kontrol ilaveten tasarrufı oldukça basittir, bu da ihya sürecinizi hızlandırır ve karmaşıklığı azaltır.

Slider=Bir değer ayarlamak bir kullanıcının sağlayan trackbar, adlandırılan bir denetim bir kaydırıcı taşıyarak minimal ve maksimum bileğefrat arasındaki enseış tamlanan.Kaydırıcı denetimleri Windows aksiyonletim sisteminin vahit denetimlerinde bağlıdır.

ile aldığınız done string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken nazarıitibar ederseniz eğer o string veriyi duraksız C# Object Kullanımı olarak boxing yapmaktasın.

AutoSize: Button'un derunğine otomatik olarak buut ayarlamasını etkinleştirir yahut çevrim dışı buzakır.

Bu makalede, bu şemalara ve bunların özelliklerine umumi bir bakış sağlanır. Bu serinin bir sonraki makalesinde nesneleri teşhistma.

Kullanıcıların numerik veya metinsel verileri girmesini sağlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve meri bir derece aralığında olduğunu denetleme etmesini esenlayabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *